Rijbewijskeuring - Gezondheidsverklaring

Rijbewijskeuring - Gezondheidsverklaring

Om te mogen rijden moet u volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn, dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, een beperking, of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op uw rijgedrag? Dan mag u niet altijd de weg op. Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. 

Voor het besturen van vrachtauto's en bussen gelden strengere regels dan voor bijvoorbeeld auto's. Als bestuurder van een vrachtauto of bus zit u vaak veel uren op de weg. Ook zijn deze voertuigen groot en zwaar. Dat vraagt een extra verantwoordelijkheid van u. Daarom moet u voor uw praktijkexamen en hierna elke vijf jaar gekeurd worden voor uw rijbewijs C1, C, D1 of D, eventueel met aanhanger (E). En is dit rijbewijs maximaal vijf jaar geldig.

De rijbewijskeuring is geschikt voor iedereen die het rijbewijs C1, C, D1 of D, eventueel met aanhanger (E), wil halen. Of zijn rijbewijs wil verlengen. Na de rijbewijskeuring blijkt of u 'rijgeschikt' bent, dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid.

Heeft u een vraag of wenst u een afspraak maken neem dan contact met ons op 040-2595250

Spreekuurlocatie: Eindhoven