Home / Diensten / Duurzame inzetbaarheid / Leeftstijladviezen

Leefstijladvies

Leefstijl hangt samen met verzuim. Medewerkers met een gezonde leefstijl verzuimen nou eenmaal minder. Natuurlijk kunt u uw werknemers niet vertellen hoe ze moeten leven, maar u kunt ze wel bewustmaken van hun leefstijl. Stimulanz adviseert u graag!

“Leuk om te zien hoe mensen lol krijgen in gezond leven.”

 040 259 52 50

Hoe verandert u iemands leefstijl?

Een leefstijl veranderen is niet eenvoudig. Ten eerste moeten medewerkers zich bewust worden van de invloed van ongezonde gewoontes. Daarnaast moeten ze intrinsiek gemotiveerd zijn om voor gezond te kiezen. En als laatste moeten ze blijven kiezen voor gezond. Dat betekent sleutelen aan: kennis, houding én gedrag. Om dat goed te doen heeft u een professional nodig.

Geheimhoudingsplicht

Een vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht. Alles wat uw medewerker aan een vertrouwenspersoon vertelt, behandelt hij vertrouwelijk. Uw medewerkers hoeven dus niet bang te zijn dat hun verhaal nadelige gevolgen heeft voor hen.

Leefstijladvies door Stimulanz

U kunt onze arbodienst inzetten voor advies over leefstijl. Wij denken graag met u mee over een gezonde leefstijl van uw werknemers, zodat zij duurzamer inzetbaar zullen zijn. Onze bedrijfsarts of lifestylecoach kan ook individuele medewerkers coachen op het gebied van leefstijl. Hij gaat op zoek naar de intrinsieke motivatie van uw medewerkers om veranderingen in gang te zetten.