Home / Diensten / RI & E

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Elk werk brengt risico’s met zich mee. Als werkgever bent u verplicht om die risico’s zoveel mogelijk te beperken en om uw werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) geeft inzicht en is verplicht voor elke ondernemer met personeel. Voor het opstellen van een RI&E kunt u bij ons terecht. 

“Een RI&E opstellen? Ik help u graag. Bel me gerust voor meer informatie.”

 0402595250

Wat is RI&E?

Een risico-inventarisatie en -evaluatie is een middel om de arbeidsgerelateerde risico’s in kaart te brengen. Vast onderdeel van de RI&E is een plan van aanpak om verzuim, ongelukken en beroepsziekten te beperken. Zo biedt u uw werknemers een veilige werkplek en loopt u zelf zo min mogelijk ondernemersrisico. Een RI&E kunt u zelf opstellen of u kunt het door ons laten doen.

Uw wettelijke verplichting

Een RI&E met een plan van aanpak is wettelijk verplicht. Als u zelf een RI&E opstelt, bent u in veel gevallen ook verplicht om deze te laten toetsen. Er is een scherp sanctiebeleid. Geen RI&E kost u € 4.500. Geen plan van aanpak € 3.000. Een RI&E is niet alleen verplicht, maar ook wenselijk. Want de kans op een bedrijfsongeval of beroepsziekte is misschien klein, maar het effect is groot. Het kan u een vermogen kosten. En uw reputatie.

Een RI&E opstellen en laten toetsen

Als u zelf een RI&E opstelt en u heeft meer dan 25 medewerkers in dienst, dan moet u uw RI&E laten toetsen door een gecertificeerd kerndeskundige of door een arbodienst. Dat kunnen wij voor u doen. U kunt ook uw RI&E door ons laten opstellen. Dat levert u een hoop tijd op én de onafhankelijke blik van een ervaren professional. We leiden uw preventiemedewerker dan ook ‘on the job’ op, zodat hij de specifieke risico’s van uw bedrijf kent. En fijn om te weten: we zorgen dat het document aan alle wettelijk eisen voldoet.

Wilt u meer weten over RI&E? Neem contact met ons op