Home / Keuringen / Preventief medisch onderzoek

Preventief medisch onderzoek

De gezondheid van uw medewerkers heeft invloed op hun productiviteit en arbeidsgeschiktheid. Met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) brengt u in kaart hoe gezond en vitaal uw organisatie is. Stimulanz voert deze keuring graag voor u uit. 

Meer dan een wettelijke verplichting

U bent als werkgever verplicht uw werknemers een PMO aan te bieden. Maar een PMO is meer dan een wettelijke verplichting. U verbetert de vitaliteit en productiviteit in uw bedrijf en u laat uw werknemers zien dat u hun gezondheid belangrijk vindt. Een PMO geeft hen inzicht in hun mentale en fysieke gezondheid.

De keuring

Een keuringsarts onderzoekt hoe gezond en vitaal uw personeel is. Waar krijgen uw werknemers energie van? Of juist stress? Onze keuringsarts brengt het werkvermogen en de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s in kaart. Het onderzoek laat zien wat de leefstijl van uw werknemers is, of ze risico’s lopen en welke acties nodig zijn om hun inzetbaarheid te verbeteren. Het PMO bevordert duurzame inzetbaarheid en helpt verzuim te voorkomen.

PMO op maat

Na de preventieve medische keuring van uw medewerkers ontvangt u een rapportage op groepsniveau. Is de groep te klein dan ontvangt u deze niet, omdat gegevens dan te herleiden zijn. Onze bedrijfsarts adviseert u over de mogelijkheden om gezondheidsrisico’s te verkleinen en over preventieve maatregelen die u kunt nemen om verzuim te beperken. Onze arts bespreekt de resultaten ook individueel met uw medewerkers en geeft advies over hoe zij hun gezondheid kunnen verbeteren en leefstijl kunnen aanpassen. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met de medische gegevens van uw werknemers.

In company

Wilt u een dat onze keuringsarts naar uw bedrijf komt? Dat kan. Neem contact op met ons voor een offerte op maat.