Home / Keuringen / Rijbewijs keuring

Rijbewijskeuring

Uw medewerkers moeten volgens de wet rijgeschikt zijn als ze met een voertuig de weg op gaan. Rijgeschikt wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Belangrijk voor de verkeersveiligheid. Stimulanz is een gecertificeerde arbodienst en kan de rijbewijskeuringen voor u uitvoeren.

Wanneer keuren?

Als uw medewerker een gezondheidsprobleem of een beperking heeft, of medicijnen gebruikt die invloed hebben op het rijgedrag, is een keuring nodig. Voor de rijbewijzen C1, C, D1 of D, eventueel met aanhanger (E) is sowieso een keuring nodig om het rijbewijs te halen of te vernieuwen. Voor vrachtauto’s en bussen gelden strengere regels dan voor auto’s, omdat bestuurders meer op de weg zitten en het voertuig groot en zwaar is. Daarom moeten chauffeurs van deze vervoermiddelen bij het examen en daarna elke 5 jaar gekeurd worden.

De keuring

Onze keuringsarts test of uw werknemer het voertuig zelfstandig en veilig kan besturen. Hij beoordeelt de algemene fysieke gesteldheid, mentale conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. De (keurings)arts meet de bloeddruk, onderzoekt de urine en controleert de ogen. Onze arts keurt conform de eisen en risico’s die opgesteld zijn door het CBR.

In company

Wilt u een dat onze keuringsarts naar uw bedrijf komt? Dat kan. Neem contact op met ons voor een offerte op maat.