Home / Keuringen / Taxipas keuring

Taxipaskeuring

Taxichauffeurs zijn verplicht om in het bezit te zijn van een taxipas, ook wel chauffeurspas taxi genoemd. Deze pas krijgt een chauffeur als hij gezond is en veilig aan het verkeer kan deelnemen. De gecertificeerde keuringsarts van Stimulanz kan deze taxipaskeuring voor uw chauffeurs uitvoeren.

Wanneer keuren?

Om taxi te mogen rijden moeten uw medewerkers elke 5 jaar een taxipaskeuring laten uitvoeren. Onze arts onderzoekt bij deze keuring of er gezondheidsrisico’s of lichamelijke afwijkingen zijn die de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen.

De keuring

Bij de keuring moet een geneeskundige verklaring worden ingevuld. Deels door uw medewerker en deels door onze keuringsarts. Voor het geneeskundige deel doet onze keuringsarts een aantal onderzoeken om te beoordelen of uw werknemer zelfstandig en veilig een voertuig kan besturen. Hij kijkt naar de algemene fysieke gesteldheid, mentale conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. Ook meet onze keuringsarts de bloeddruk, onderzoekt hij de urine en controleert hij de ogen. Onze arts keurt conform de Regeling Eisen Geschiktheid van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR).