In Uncategorized

Proactief burn-out preventiegedrag?

 

Het aantal Nederlandse werknemers met burn-outklachten is van 2007 tot 2019 enorm gestegen, waarna het vervolgens stabiel leek te zijn. Wat de effecten zijn van de coronacrisis is nog onzeker, maar dat bepaalde groepen meer burn-outklachten ervaren, is wel zeker. Maar wat kunnen werknemers er zelf aan doen om burn-outklachten te voorkomen?

 

Als werknemers controle willen houden op het werk, dan is het raadzaam een overzicht van alle werkzaamheden te maken. Is het te druk? Schrap dan zaken, vraag hulp en stel prioriteiten. Op die manier behoudt de werknemer de balans tussen hulpbronnen en stressfactoren. Voor henzelf is het belangrijk dat ze fysiek en mentaal gezond en fit zijn om werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

 

Bovendien heeft een werkgever een faciliterende en signalerende rol. De eerste symptomen worden namelijk vaak ontkend of niet eens herkend. Een werkgever is vereist dit te signaleren. Creëer een veilige werkomgeving en geef erkenning voor proactief gedragen. Samen kunt u er wat aan doen. Het is immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid én in belang van beiden. Ga eens met elkaar in gesprek.

Mocht u meer informatie wensen te ontvangen over bovenstaand onderwerp dan horen wij het graag!

Mail of bel ons gerust 040-2595250